Jdi na obsah Jdi na menu

Speciální výstava klubu chovatelů králíků plemene Český strakáč Slavkov u Brna 2010

13. 12. 2010

Klub chovatelů králíků plemene Český strakáč se sešel dne 12. - 13. 11. 2010 na své speciální výstavě, která se konala při okresní výstavě v hale chovatelů ve Slavkově u Brna.

 

Vystaveno bylo celkem 75 králíků tohoto plemene v pěti barevných rázech.
Černý barevný ráz prezentovali králíci chovatelů Machače J., Pražana J., Gajdůška F., Vlčka F., Lachkého J., Mičky T., Ambrože F., Mičky F., Morbicra J., Novotného J. a Vokolka L.
Černožlutý barevný ráz vystavil př.Svítil J., modrý barevný ráz předvedli chovatelé Gregorová K., Lachký J. a Vokolek L., žlutý barevný ráz zastupoval králík př. Morbicra J. a havanovitý barevný ráz vystavili př. Šantora M., Kupec D., Lachký J. a Svítil J.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Na výstavě získali čestné ceny na ČSč př.Gajdůšek F., Lachký J. a Ambrož F.
Na ČSm získala čestnou cenu mladá chovatelka Gregorová K. a na ČS hav. získal čestnou cenu př. Lachký J.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klub chovatelů králíků plemene Český strakáč věnoval na tuto speciální výstavu tři poháry, které byly určeny: Pro nejlepší samici expozice ČS, který získal př. Novotný J. na ČSč, druhý pohár pro nejlepšího samce expozice ČS získal př. Svítil J. na ČSčž a třetí pohár určený pro nejlepší kolekci expozice ČS získal také př. Svítil J. na ČSčž.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstava dobře prezentovala klub chovatelů králíků plemene Český strakáč, i když byla menší než v jiných letech. To bylo způsobeno vlnou nákazy myxomatózy v letošním roce a také stejným termínem této výstavy a celostátní výstavy, která se konala v Lysé nad Labem.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výborné prostředí slavkovské haly však dalo na tyto nepříjemnosti zapomenout, a tak se v sobotu všichni rozcházeli s přáním, sejít se za rok zase.

 

 

Jiří Svítil