Jdi na obsah Jdi na menu

Speciálka Slavkov 2016

24. 11. 2016

 

Ve dnech 11. a 12. listopadu se stala slavkovská hala místem setkání chovatelské veřejnosti. Mimo místní výstavy se zde konaly 4 speciálky. Chovatelé ČS zde předvedli 140 strakáčů v těchto barevných rázech: černý, modrý, havanovitý, žlutý, madagaskarový, černožlutý a divoce zbarvený. Poprvé na speciálce předvedli své strakáče chovatelé ze Slovenska. Konkrétně to byli přátelé Bartál, Kucej, Potůček a Kotrík.

 

Součástí každé speciálky je typizace nejlépe oceněných králíků. Tuto provedli př. Nykl, Lachký a Záhlava.

 

Dále pak byly uděleny čestné ceny a poháry.

Pohár na kolekci ČSč získal př. Hovorka za zvířata v klecích 148 – 151 oceněných dohromady 381,0 body.

Pohár na nejlepšího samce získal př. Smetana, klec č. 179, zisk 96,0 bodů.

Pohár na nejlepší samici, která získala 95,5bodů, si odvezl př. Pavol Kucej na Slovensko.

 

Čestné ceny:

1.0 ČSm Pavel Brulík 95,5 b

Kol. ČSč Jan Lachký 380,0 b  

Kol. ČSdiv Jiří Vacek 380,0 b

 

Příjemné prostředí, vstřícnost výboru výstavy, ale především počet vystavených strakáčů a účast slovenských chovatelů.  To je správná cesta, kterou by se měl náš klub ČS nadále ubírat. Zde bych podotkl, že naše návštěvy a vystavení ČS našimi chovateli na speciálce na Slovensku v letech 2014, 2015 a 2016, již přináší své první ovoce. Zájem chovatelů ze Slovenska o ČS je. Toto jsem zjistil nejen v Terchové, ale také ve slavkovské hale. V pátek ráno bylo slyšet slovenštinu u klecí s ČS, byl také zájem o nákup králíků.

 

Závěrem patří poděkování místní organizaci, všem vystavujícím za dodaná zvířata a př. Vokolkovi a Záhlavovi za svoz zvířat z Čech.

 

Jan Lachký