Jdi na obsah Jdi na menu

Polička 2011

15. 5. 2011

Klub Českého strakáče zahájil svoji výstavní sezónu v roce 2011. Tak jak se již stalo dlouholetou tradicí, chovatelé králíků plemene Český strakáč se sešli první májový víkend na výstavě drobných zvířat v Poličce.

Ta se letos konala ve dnech 30. dubna a 1. května. Předvedeno bylo celkem 62 králíků našeho národního krasavce v 7 barevných rázech. Expozice se zůčastnilo 12 členů klubu Českého strakáče a dva vystavovatelé, kteří nejsou členi klubu.
Nejvíce bylo vystaveno Českých strakáčů v barvě černé, celkem 34 od 9 chovatelů. V modrém barevném rázu bylo vystaveno 10 králíků od 7 chovatelů. Havanovitý barevný ráz zastupoval jeden samec, v rázu divoce zbarveném byli předvedeni 4 králíci od jednoho chovatele a v rázu železitém byli vystaveni 3 králíci od jednoho chovatele. Černožlutý barevný ráz vystavil jeden chovatel v počtu 5 králíků a modrožlutý barevný ráz zastupoval jeden králík.

Čestné ceny na svoje zvířata získal přítel Pražan Josef na ČSč oceněného 96 body a přítel Lachký Jan na ČSč s 95,5 body. Dále čestnou cenu získal přítel Brulík Pavel na tříčlennou kolekci ČSm oceněnou 283,5 body. Na kolekci ČSdiv, oceněnou 378,5 body, získal česnou cenu přítel Vacek Jiří. Další česné ceny byly uděleny na kolekci ČSčž oceněnou 377,5 body a samici ČSčž s 95,5 body.

Expozice klubu Českého strakáče při výstavě v Poličce se stává jednou z největších expozicí klubu v daném roce. Je to dáno hojnou účastí chovatelů i ze vzdálenějších částí republiky. Je to také první setkání v roce, kde si chovatelé předávají čerstvě nabyté zkušenosti z nové chovatelské sezóny. K hojné účasti napomáhá i veliká vstřícnost místních organizátorů, kteří vycházejí vstříc v celém zajištění klubové expozice. Za to jim patří veliký dík , stejně jako všem zúčastněným chovatelům.

Tak v roce 2012 zase při jarní výstavě v Poličce, přátelé!

Jiří Svítil