Jdi na obsah Jdi na menu

Kritéria klubových soutěží na rok 2013

14. 5. 2013

 

Každý rok se vyhlašují tyto soutěže:

  1. Klubová soutěž (černý barevný ráz a jinobarevné rázy)

  2. Memoriál Františka Maříka

  3. Memoriál Václava Brandy

  4. Memoriál Mojmíra Dvořáka

  5. Mistr Klubu

Klubová soutěž

Soutěž je vypsaná zvlášť pro ráz černý a zvlášť pro ostatní barevné rázy. O zařazení rozhoduje větší počet zaregistrovaných mláďat králíků, buď černá, nebo z ostatních rázů. Bude-li tento počet stejný, rozhodují ostatní kritéria, podmínky pro obě části jsou stejné. V každé části se vyhodnocují tři nejlepší členové.

Bodové zisky.

  • Účast na VČS 15b.

  • 1. mládě zaregistrované do 15.2. přes klubového registrátora 1b.

  • Účast se zvířaty (minimálně ks) na evropské, celostátní, speciální, speciální expozici povolenou klubem a každou výstavu 10b.

  • Ocenění na uvedených výstavách 90,5 – 94,5 počet přes 90 bodů

  • Ocenění na uvedených výstavách 95 - 95,5 6b.

  • Ocenění 96 – 96,5 7b.

  • Ocenění 97 a více 8b.

  • Ocenění MVD 3b.

  • Ocenění MDB 1b.

  • Čestná cena, pohár, případně další druhy cen 5b.

  • Výjimka je u CVMK kde se hodnotí podle předpokládaného počtu bodů jako v případě dospělých králíků. Za každý příspěvek do svazového časopisu a do klubového zpravodaje 15b.

 

Memoriál Františka Maříka

Soutěž je vypsána pro Čs. Černý ráz. Soutěží se, se třemi králíky libovolného pohlaví a příbuznosti (nemusí být kolekce) vystavenými na speciální výstavě. Podmínkou je, že králíci musejí být dospělí a z vlastního odchovu. Vyhlašují se nejlepší tři členové. Při rovnosti bodů na některém místě rozhoduje o pořadí lepší vystavená čtyřčlenná kolekce.

 

Memoriál Václava Brandy

Nejlépe oceněný dospělý samec Čs vystavený na speciální výstavě. Nemusí být z vlastního odchovu. Vyhlašuje se pouze první pořadí. Při rovnosti bodů získá cenu člen, jehož samec bude mladší.

 

Memoriál Mojmíra Dvořáka

Nejlépe oceněná dospělá samice Čs vystavená na speciální výstavě. Nezaleží na barevném rázu, nemusí být z vlastního odchovu. Vyhlašuje se pouze první místo. Při rovnosti bodů získá cenu člen, jehož samice bude mladší. Soutěží se o pohár do trvalého vlastnictví.

 

Mistr klubu

  1. Soutěž se týká speciálních expozicí uznaných klubem, speciální výstavy, celostátní výstavy mláďat králíků, celostátní výstavy a evropské výstavy v daném roce.

  2. Body se členovi klubu započítávají z každé výstavy (viz bod 1), kterou obešle minimálně 4 králíky plemene Čs, to králíky buď dospělými, nebo mláďaty v kolekci, kterým budou uděleny bodové předpoklady.

  3. Započítávají se vždy body 4 nejlépe bodově ohodnocených dospělých zvířat nebo mláďat v kolekcích, kterým byly uděleny bodové předpoklady. Sčítají se hodnoty bodu na 90, např. 95 bodů je 5 bodů.

  4. Soutěžní zvířata bez rozdílu pohlaví a barevného rázu.

  5. Nezáleží, jestli jsou zvířata z vlastního odchovu nebo cizí.

  6. Člen na prvním místě získá do trvalého vlastnictví pohár MISTR KLUBU.