Jdi na obsah Jdi na menu

Karel Moulis osmdesátiletý

28. 8. 2018

img-20180429-wa0041.jpg

 

Poslední dubnovou neděli jsme se s spolu s předsedou našeho klubu, přítelem Vokolkem v doprovodu svých drahých poloviček vydali do Plané u Mariánských Lázní, abychom popřáli k životnímu jubileu příteli Karlu Moulisovi. Tento člen našeho klubu letos na jaře oslavil své osmdesáté narozeniny.

Přítel Moulis nás se svojí družkou, paní Annou, přivítal v rodinném domku. Po předání pozorností k jubileu našeho oslavence jsme společně zasedli u připraveného pohoštění. U stolu jsme poté v přátelské a veselé atmosféře probírali historky z mládí našeho hostitele. Ten mimo jiné zavzpomínal na to, jak se za svých studií věnoval atletice, i o tom jak pracoval jako podkovář. Krásné a milé bylo i vyprávění o tom, jak se Karel seznámil se svojí družkou, paní Aničkou. Náš rozhovor se pochopitelně věnoval také chovu českých strakáčů, kterému se dlouhé roky věnuje. Se svými svěřenci se dlouhé roky účastnil výstav nejrůznějších úrovní a pomáhal tak propagovat našeho krasavce. Černí čeští strakáči, jak jsme mohli vidět v zahradním králičinci, příteli Moulisovi v symbolickém počtu jeden samec a jedna samička dělají radost dodnes.

Hlavním koníčkem, dalo by se říci koněm našich hostitelů, je pěstování bonsají. Jejich krásu jsme na vkusně upravené japonské zahradě s úžasem obdivovali. Vedle největší chlouby pěstitele, černých borovic, jsme obdivovali i další zástupce bonsají, jen na mátkou javory, jabloně, modříny, tisy a mnohé další. Při sbírce čítající okolo sto kusů bonsají se není čemu divit, že všechny nelze vyjmenovat. K nádherným bonsajím patří také unikátní kameny nejrůznějších tvarů, kterých je v Plané k vidění také slušná sbírka. Se svými kameny a bonsajemi se Karel s Annou dodnes účastní  výstav.

Závěrem se sluší popřát příteli Moulisovi i nadále pevné zdraví, optimismus a dobrou náladu, která jej provází, rodinnou pohodu a neposledně i to, aby mu jeho zástupci z řad fauny i flóry i nadále dělali co nejvíce potěšení.

Lukáš Záhlava

 

img-20180429-wa0020.jpg

img-20180429-wa0001.jpg

 

img-20180428-wa0001.jpg

 

img-20180429-wa0028.jpgimg-20180429-wa0013.jpg