Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice Zdounky 2017

22. 10. 2017

Jako již tradičně se konala expozice klubu při výstavě drobného zvířectva ve Zdounkách. Vystaveno bylo celkem 65 králíků plemene Český strakáč v 6 barevných rázech.

Nejvíce bylo předvedeno králíků v barevném rázu černém a to 45 od 7 chovatelů. Zde upoutala početná kolekce zvířat od přítele Lahkého – čítala 14 králíků.

8 králíků bylo vystaveno v barevném rázu modrém od dvou chovatelů. Třetí v pořadí byl , co se týká počtu , barevný ráz černožlutý – vystaveno bylo 5 králíků od dvou chovatelů. Pak už následoval barevný ráz divoce zbarvený s jednou čtyřčlennou kolekcí od jednoho chovatele . Dva králíci byli předvedeni v barevném rázu žlutém a jeden v rázu činčilovitém , vždy od jednoho chovatele.

Jako nejlepší samice expozice byla vyhodnocena samice přítele Jana Maliny s 95,5 body. Jako nejlepší samec expozice byl vyhodnocen králík přítele Svítila Jiřího v barevném rázu černožlutém s 95,5, body a nejlepší kolekci předvedl přítel Vacek Jiří v barevném rázu divoce zbarveném s 377 body.

Dále byly uděleny čestné ceny na kolekci v rázu černém přítele Jana Lachkého s 375,5 body, na kolekci také v černém barevném rázu přítele Františka Vlčka s 374,5 body a na samici v černém barevném rázu přítele Jana Malina s 95,5 body. Jako poslední byl oceněn samec barevném rázu modrém přítele Morbicra Josefa s 94 body.

Výstava se konala za deštivého počasí, to však nic neubralo na kráse našeho národního krasavce. Posuzování se s přehledem zhostil přítel Jahoda Jiří.

Už teď se těšíme na příští rok, kdy se opět sejdeme ve Zdounkách.

Jiří Svítil