Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice ČS ve Zdounkách

28. 11. 2015

Expozice klubu Českého strakáče ve dnech
19. - 20. 9. 2015 ve Zdounkách

zdounky-2015.jpeg

Expozice klubu byla letos ve Zdounkách poněkud v pozdějším termínu a to z důvodu pořádání výstavy jako okresní Kroměřížského okresu.

Zúčastnilo se jí šest členů klubu a to přátelé Dvořák Pavel, Lachký Jan, Vlček František, Malina Jan, Hradečný Jaroslav a Jiří Svítil.

Předvedeno bylo 47 králíků včetně zakrslých strakáčů černých a Rex českých strakáčů černých.

V barevném rázu černém bylo vystaveno 33 králíků od 4 chovatelů, v barevném rázu modrém byli vystaveni tři králíci od jednoho chovatele a v barevném rázu černožlutém bylo předvedeno 7 králíků od jednoho chovatele.

Vše doplňovali dva zakrslí strakáči černí a dva rexi čeští strakáči černí.

Nejlepšího samce expozice předvedl přítel Jan Malina v barvě černé se ziskem 96 bodů. Nejlepší samici expozice předvedl přítel Dvořák Pavel v barvě černé se ziskem 95 bodů a nejlepší kolekci vystavil přítel Lachký Jan v barvě černé se ziskem 377,5 bodů.

Dále byly uděleny tři čestné ceny a to vždy na druhého v pořadí nejlepších zvířat. Ty získali přátelé Dvořák Pavel, Malina Jan a Jan Lachký.

I když se letos expozice zúčastnilo méně chovatelů než bývá ve Zdounkách zvykem, nic to neubralo na její kráse. Možná příští rok, kdy se bude konat tradičně zase v měsíci srpnu, najdou si k nám chovatelé zase cestu a předvedou svoje odchovy.

                                         Jiří Svítil