Jdi na obsah Jdi na menu

Expozice ČS Slavkov 2014

 ilustrační foto:  Čsž   chovatel př. Stanislav Darius

kolin-1.11.2014-088.jpg

Expozice Slavkov 2014

Ve dnech 7. a 8. listopadu se uskutečnila expozice Českého strakáče ve výstavní hale ve Slavkově. Své králíky zde vystavilo 11 členů klubu ČS v barvě černé, modré a černožluté.
Posouzení provedl přítel Jahoda za asistence adepta. Byly uděleny 3 poháry, které opět věnoval př. Lachký, čestné ceny věnovala ZO Slavkov. Poháry a čestné ceny předal předseda ZO, př.Knésl a starosta města Slavkov.
 
Pohár na samce i samici ČS černého získal př. Gajdůšek se ziskem 96,0 bodů. Rovněž kolekci se ziskem 378,5 bodů získal př. Gajdůšek.
Čestné ceny získali tito chovatelé:
kolekce ČSč, 377,0 b, př. Lachký
kolekce ČSm, 376,0 b, př. Brulík
Na jednotlivce byly uděleny 2 čestné ceny, které získal př. Malina na samici a samce ČSč shodně oceněné 95,5 body.
 
Chovatelé klubu se sešli již ve čtvrtek při posuzování a po celou dobu pomáhali. Je to nejen přínos pořádající ZO, ale každý chovatel má možnost porovnat své králíky. Posuzovatel př. Jahoda na místě odpovídal na případné dotazy, aniž by bylo ovlivněno vlastní posouzení králíků.
Příjemné prostředí v hale a přístup vedení ZO, návštěva veřejnosti, to vše jsou klady této výstavy, jenž se koná pravidelně v měsíci listopadu. Poděkování patří i členům klubu za vystavené strakáče a pomoc.
 
Závěrem přeji všem chovatelům úspěchy v chovu a životě a těším se na shledanou na dalších akcích.
 
Jan Lachký