Jdi na obsah Jdi na menu

Čeští strakáči letos potřetí

3. 10. 2010

Obrazek

 

 

Při místní výstavě drobných zvířat ve dnech 27. - 29. srpna 2010 v Hlinsku v Čechách se v nově zrekonstruovaném areálu chovatelského spolku konala letošní třetí expozice klubu chovatelů králíků Českého strakáče.

 

Předvedeno bylo 52 králíků našeho krasavce ve třech barevných rázech, jeden z přihlášených nebyl dodán.

 

Černý barevný ráz vystavili přátelé Andrlík V., Havel B., Havel M., Mička M., Pluhař V. a Pražan J., modrý barevný ráz prezentovali zvířata mladé chovatelky Gregorové K. a černožlutý barevný ráz vystavili přátelé Hrstka L. a Svítil J.

 

Posouzení zvířat se ujal přítel Stanislav Nykl a provedl ho výborně.

 

Čestné ceny získal přítel Andrlík V. na samici ČSč s 95,5 body, přítel Mička M. na samce ČSč s 95,5 body, přítel Pražan J. na samce ČSč s 95,5 body a Smetana L. na samce ČSč s 95,5 body a čestná cena byla udělena  i na kolekci ČSčž 377,5 body od přítele Ladislava Hrstky.

 

Samec přítele Mičky byl zároveň vyhodnocen jako nejlepší samec expozice, jako nejlepší samice expozice byla vyhodnocena ČSč B. Havla s 94,5 body a nejlepší kolekcí expozice byla oceněna kolekce ČSčž přítele Hrstky. Samec ČSč přítele Pražana získal putovní pohár starosty města. 

 

Obrazek 

Výstava v Hlinsku byla zároveň i oslavou 100 letého výročí založení chovatelského spolku. Při této příležitosti výstavu doplňovali ukázky chovu ovcí, koz, ale i lam. Chovatel ovcí předváděl i ukázku jejich stříhání.

 


Ačkoliv organizátorům vůbec nepřálo počasí, všichni se už těší na setkání v příštím roce.       

 

                        

 

                                                                                        Jiří Svítil

 

Obrazek