Jdi na obsah Jdi na menu

Celostátní výstava Lysá nad Labem 2013

2. 1. 2014

 Zhodnocení celostátní výstavy v Lysé nad Labem

 konané ve dnech 15.-17.11.2013

 

Na celostátní výstavě bylo vystaveno celkem 89 strakáčů (čtyři strakáči nebyli dodáni) v šesti barevných rázech.

Nejvíce bylo předvedeno v černém barevném rázu a to 54 od 12 chovatelů, z toho bylo 10 členů klubu – přátelé Kratochvíl, Kuchyňka, Lachký, Machač, Palounek, Samec, Smetana, Vácha, Havrda a Kmošek. Jako nečleni klubu vystavovali přátelé Žížala a Čermáková.Nejlepší králíky vystavil přítel Žížala, nečlen klubu a čestnou cenu získal přítel Kuchyňka, který je členem klubu.

Modrý barevný ráz zastupovalo 10 zvířat od tří chovatelů, z toho dva jsou členi klubu,přátelé Vokolek a Svoboda,nečlen klubu pak přítel Chadraba.. Nejlepší modré vystavil přítel Vokolek, člen klubu, který získal čestnou cenu.

V havanovitém barevném rázu byli vystaveni jen čtyři králíci od dvou chovatelů přátelé Kracík a Svoboda, oba jsou členi klubu.

Pouze jeden chovatel, člen klubu,přítel Vacek vystavoval čtyři králíky v divoce zbarveném rázu.

Také pouze jeden chovatel,člen klubu, přítel Svoboda a jenom jednoho králíka vystavoval v barevném rázu činčilovitém.

Druhý nejpočetněji zastoupený barevný ráz byl černožlutý předvedený v 16 kusech od tří chovatelů , z nichž byl jeden člen klubu a to ještě letošní nováček přítel Darius.Nečleni klubu vystavující tento barevný ráz byli přátelé Skalický a Hejhal. Nejlepší předvedl přítel Skalický,který není členem klubu.

Expozice byla umístněna v nové výstavní hale,která splňuje požadavky na převádění zvířat. Celá působila celkem uceleně bez nějakých větších rozdílů.Chovatelé chovající barevný ráz černožlutý by se měli nad svými odchovy zamyslet, protože již druhým rokem jsou na celostátních úrovních poráženi od nečlenů klubu. Letos byli členi klubu poraženi i v rázu černém.Budeme se muset nad tou skutečností zamyslet a pokusit se ji změnit.

 

Jiří Svítil