Jdi na obsah Jdi na menu

Setkání u př. Kratochvíla

13. 3. 2010

 

Setkání s chovateli z Německa

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 14.2.2010 byl dnem, kdy jsme navázali na úspěšnou expozici Klubu na Evropské výstavě v Nitře v roce 2009. Zde bylo domluveno, že dodáme německým přátelům Čs divoce zbarveného v co největším počtu, tak aby mohli začít prošlechťovat tento barevný ráz a vystavovat ho na jejich výstavách.  Postupně by se jim mohlo podařit ho zařadit do německého vzorníku. Chovatelé přátelé Morbicr, Černý a Vacek se uvolili, že dodají králíky ze svých chovů.

 
Jako místo setkání bylo zvoleno bydliště předsedy ČSCH, který je  zároveň  členem Klubu Čs. Byla to dobrá volba, přítel Kratochvíl se svojí paní se úkolu hostitele ujal více než dobře. Ze strany našeho klubu se dále setkání zúčastnili ještě přátelé Lachký, Vokolek a Svítil. Za německou stranu se setkání zúčastnil pouze přítel Steinack.

 

Celkem se nám podařilo soustředit 17 králíků barevného rázu divoce zbarveného. Doufáme, že to bude dobrý základ chovů v Německu a my se budeme brzo setkávat s Čs toho rázu na jejich výstavách. Na tomto setkání jsme se také dohodli, že bychom měli zahájit pravidelné kontakty chovatelů strakáčů obou zemí. Vždy jednou v České republice a další rok v Německu. Letos by se mělo setkání uskutečnit v České republice. To by měl být výborný základ další spolupráce mezi chovateli a také možností i vzájemné výměny chovných zvířat.Také to bude možnost vyměňování chovatelských zkušeností. 

Jiří Svítil